fredag den 22. oktober 2010

Er det det rigtige tidspunkt at koebe et nyt hjem?

Vurdere både føderale og din egen personlige økonomiske udsigter, før du køber et nyt hjem

Af Mark J. Donovan

Boligmarkedet har været i en hale spin for omkring 3 år nu. I gennemsnit sælger hjemme priserne ned næsten 30% fra deres højdepunkt. Renter på realkredit er stadig på deres laveste niveau i næsten 50 år. Så nu er det rigtige tidspunkt at købe et nyt hjem? Er nu tid til at tage springet og skalere op til større eller mere luksuriøse hjem? I nogle tilfælde er svaret et klart, absolut! På den anden side også det afhænger af din særlige situation, fx din beskæftigelsesmæssige status? Det afhænger også af din tidslinje, hvor længe du har planer om at holde fast i nye hjem.

Så svaret på at købe et nyt hjem, er stadig noget gråt i mange folks sind i dag, og det er grunden til boligmarkedet er fortsat med at sygne hen. Meget få mennesker har tillid til udholdenhed af deres ansættelsesforhold, hvis de selv har beskæftigelse. Med 10% arbejdsløshed officielt, og mere som 17-18% uofficielt, er der mange mennesker enten uden arbejde eller kender en ven eller nabo, der er.

Så for at afgøre, om dette er det rigtige tidspunkt at købe et nyt hjem til dig, der er et par spørgsmål, du bør spørge dig selv først.

Først er du i sidste ende langsigtede optimistisk på landets fremtid? Hvis du er, så kan det give mening at købe den nye hjem nu. Hvis du ikke er, så er du måske ønsker at Hunker ned til en europæisk stramning program livsstil.

Min personlige opfattelse er, at selvom vores føderale, statslige og lokale regeringer har brugt med uønskede forladt for de sidste 18 til 24 måneder, den amerikanske offentlighed endelig er ædru, at de blev solgt en utopisk fantasi af den seneste gruppe af progressiv charlataner. Jeg formoder center Amerika vil ikke affinde sig med denne meget længere, og gennem kraften af stemmeboksen begynder at afhjælpe dette problem i november. Så er en optimist, jeg tror vores nuværende finansielle og arbejdsløshed krise vil ikke stå, og dermed boligmarkedet markant forbedret i de næste par år.

For det andet, er du optimistisk omkring jeres egen fremtid beskæftigelse? Hvis du har det godt med din nuværende beskæftigelsessituation for de næste par år, så nu kan være et godt tidspunkt at købe det nye hjem. Igen, med en ændring i føderal politisk lederskab, bør vi forvente at se en ny investering i selskaber og iværksættere ved 2011/2012. Ved at tilbyde skattemæssige incitamenter og investeringer i nye forretningsmuligheder i USA bør begynde at se bæredygtig vækst i de næste 3 til 5 år, og dermed sikre din beskæftigelsesegnethed ud til og efter 2015. Hvis på den anden side, er du den nuværende beskæftigelse er spinkel så nu må ikke være et godt tidspunkt at købe det nye hjem. Det kan være mere fornuftigt at holde ud et par år, indtil ansættelse billedet bliver en smule mere klarere.

For det tredje, er din familie vokser? Hvis det er, så nu er nok en meget god tid til at købe et nyt hjem. Medmindre vi går ind i en depression, hvilket kan ske, hvis tingene ikke ændrer på føderalt plan i dette efterår - men jeg er optimistisk, de vil, det er tid til at købe det nye hjem. Hvis du har fast arbejde og en voksende familie, er chancerne for at finde huspriser og debitorrenter denne billige må ikke ske igen i din levetid.

Så evaluere din egen finansielle situation og spørge dig selv, hvis du mener, at landet vil ændre sin kurs til en mere økonomisk fornuftig. Hvis du er offensiv på begge disse konti, så køb det nye hjem og holde på til turen. Det kunne være lidt urolig i det næste år eller to, men 5 år fra nu tror jeg, det billede vil være meget lysere. Lad os håbe det for alles skyld!

Ingen kommentarer: